Voedingsindustrie

Als speler binnen de voedingsindustrie wordt u vaak ook producent van voormalige levensmiddelen en voedselreststromen. Deze producten, afkomstig van industriële bedrijven  (bakkerijen, producenten van ontbijtgranen, snoep, chocolade, …) en de retailsector (verpakte goederen), worden door Trotec op een berekende manier samengesteld tot een ingrediënt voor dierenvoeder.

Uw food upcycling partner

Een partnership gaat voor Trotec heel ver. We zoeken samen met u naar een op maat gemaakte oplossing om uw reststromen te verminderen en te optimaliseren. Daartoe ontwikkelen we geautomatiseerde oplossingen die naadloos geïntegreerd kunnen worden en volwaardig deel uitmaken van uw productieproces. Dankzij deze integrale aanpak nemen we de zorgen gerelateerd aan deze producten over, zorgen we voor een efficiënte (voedsel)veilige oplossing en valoriseren we ze op de meest geschikte en financieel gunstige manier. Iedereen blij!

Waarom samenwerken met Trotec?

Het verwerken van bijproducten creëert een belangrijke meerwaarde voor het voedingsbedrijf. Dankzij de innovatieve productietechnieken van Trotec blijven de nevenstromen immers in de voedselketen.

Door samen te werken met Trotec draagt men dus mee bij aan een circulaire economie. Tegelijk verkleint men de ecologische voetafdruk en kunnen doelstellingen omtrent duurzaamheid, CO2-normen en voedselrecuperatie verifieerbaar en correct onderbouwd worden.  Als voedingsbedrijf neemt men deze aangereikte informatie graag op in de publicaties en jaarverslagen.
Een win-winsituatie, dus.

Trotec staat voor ontzorging, partnership, 24h/7d en voornamelijk future-oriented!

Plaatsen vul- en kantel-systeem

Plaatsen vul- en kantel-systeem

Om de bijproducten op eenvoudige, ergonomische manier in de containers te brengen, biedt Trotec geautomatiseerde, klantgerichte vulsystemen aan.

Registratie met IOT

Registratie met IOT

Deze vulsystemen worden voorzien van een innovatief informatica gestuurd proces die gewicht en/of volume van de bijproducten registreren. Dankzij deze IoT toepassing is het voor de transportafdeling mogelijk het logistieke proces te optimaliseren. Online rapportering geeft de producent inzicht in de gegenereerde uitval in zijn productie.

Bioboxen

Bioboxen

Voor kleinere volumes bijproducten wordt er gewerkt met bioboxen.

Dit zijn duurzame recipienten, die na een grondige reiniging via een volautomatische wasinstallatie, opnieuw ingezet kunnen worden. Door het gebruik van bioboxen zet men in op het verminderen van het aandeel eenmalige of verloren verpakking.

Ophalen & transport

Ophalen & transport

Het proces start bij de ophaling van de nevenstromen bij het voedingsbedrijf met een eigen georganiseerd transport. De ophaling gebeurt hoofdzakelijk met speciale containers, speciaal ontworpen voor voedingsproducten.

Ontpakken en scheiden

Ontpakken en scheiden

Met een state-of-the-art ontpakkingssysteem worden verpakkingen efficiënt gescheiden van de basisgrondstoffen. Voor de gescheiden verpakkingen zoeken we altijd de meest duurzame oplossing. Niets gaat verloren.

De volgende producten valoriseren we tot grondstof voor dierenvoeder

Trotec verwerkt zowel verpakte als onverpakte voedingsproducten (in bulk) afkomstig uit de voedingsindustrie en de retail. Vanuit microbiologisch perspectief vindt Trotec een thermische behandeling van deze producten een absolute must. De aandacht gaat daarom in eerste instantie naar voedingsproducten waarvan het droge stofgehalte minstens 40% bedraagt

Brood & Koek

Afkomstig van (industriële) bakkerijen

Chips

Overschotten van aardappelverwerkende bedrijven

Chocolade

Producenten van chocolade

Graanproducten

Ontbijtgranen, muesli ’s

Snoep

Recuperatie van diverse snoepen

Verpakte producten

Overschotten afkomstig van de retailsector