Trotec, where food becomes feed

Trotec verwerkt voormalige levensmiddelen van plantaardige oorsprong tot een hoogwaardig circulair ingrediënt voor dierenvoeder. Al sinds 1968 dragen we zo bij aan een circulaire economie. Basiswaarden als duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid zitten dan ook ingebakken in het DNA van ons familiebedrijf.

Meer info

Wat maakt onze TrotecMix uniek?

TrotecMix is een hoog kwalitatief circulair ingrediënt voor dierenvoeder samengesteld uit plantaardige voedingsproducten zoals brood, koeken, chocolade, chips, pasta en ontbijtgranen. TrotecMix is een energierijk product met een optimale verteerbaarheid.
Dankzij uiterst performante ontpakkingstechnieken en een uniek en innovatief indirect droogproces wordt er een product, TrotecMix, geproduceerd dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
TrotecMix beschikt over een zeer stabiele nutritionele samenstelling en een granulometrie die de loopeigenschappen in de silo’s bevordert.
Dankzij de indirecte thermische behandeling bereikt men een optimale verteerbaarheid en een lange houdbaarheid van het product.

100% duurzaam – circulaire grondstof
Eigen procedé
Hoge kwaliteit

Trotec in cijfers

Trotec is een pionier in de verwerking van nevenstromen uit de voedingsindustrie tot kwaliteitsvol circulair ingrediënt voor dierenvoeder. Zo dragen we bij aan het verminderen van de voedselverspilling en aan een duurzame, circulaire economie.

Meer over Trotec

+55 jaar
Opgericht in 1968
2
productiesites (Veurne in België & Albon in Frankrijk)
110
werknemers
20%
van de omzet gaat naar R&D

Trotec voedt innovatie

Om de hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten te kunnen blijven garanderen, investeert Trotec sterk in innovatie. Jaarlijks besteden we 20 procent van de omzet aan onderzoek en ontwikkeling. We volgen de nieuwste technologieën en zetten in op het continu verbeteren van de productieprocessen. Innovatie is daarmee een belangrijke pijler van onze organisatie.

Dit betekent innovatie voor ons:

  • Digitalisering van onze productie- en kwaliteitsprocessen
  • Continu proces van kennisverwerving bij onze medewerkers via o.a. e-learningtrajecten
  • Ontwikkeling van nieuwe sturingsprocessen met behulp van IoT-applicaties

Met verschillende kenniscentra en universiteiten gaan we steeds op zoek naar de beste toepassingen voor de bijproducten. Dit in eerste instantie voor dierenvoeding, maar ook energie en chemie gaan niet aan onze aandacht voorbij. In dit kader werd MéthaBoost® ontwikkeld, een ”booster” voor de microbiologie voor de vergistingsinstallatie.

Meer weten over onze innovatiecultuur en hoe we zo voor u het verschil kunnen maken? Contacteer ons.

LIFE F3 project

LIFE is een Europees initiatief dat ondernemingen ondersteunt in klimaat- en milieuprojecten. In dat kader heeft Trotec LIFE F3 opgezet, een ambitieus project waarmee we moeilijk te verwerken voedingsproducten (bv. stroperige producten, noot-pit-schil bevattende producten, zwaar verteerbare producten,…) en complex verpakte voedingsproducten verwerken tot een kwaliteitsvolle basisgrondstof voor de diervoederindustrie. LIFE F3 is een transnationaal project tussen België en Frankrijk, met de intentie de realisaties verder in Europa te verspreiden.

Daarnaast onderzoeken we doorlopend hoe we met onze duurzame ‘food becomes feed’-aanpak het verschil kunnen maken in nieuwe markten zoals de petfood markt en de insectenmarkt.

Meer over LIFE F3